Τι πρέπει να προσέξουμε για την αγορά ενός κλιματιστικού;

Μιας και το καλοκαιράκι έχει μπει πλέον για τα καλά, έχει έρθει η κατάλληλη εποχή για να κάνεις τις απαιτούμενες αγορές ώστε να μην «λιώσεις» από τη ζέστη στο χώρο σου.
Ποιά είναι  όμως τα σωστά κριτήρια επιλογής κλιματιστικού, ώστε να ξέρεις τι να προσέξεις προτού καταλήξεις στην αγορά του δικού σου:

  • Αν θα το χρησιμοποιήσεις μόνο για ψύξη, ή για ψύξη και συμπληρωματική θέρμανση, ή για κύρια θέρμανση.

Αν το θες για ψύξη και συμπληρωματική θέρμανση μπορείς να πάρεις ένα κλιματιστικό απλού τύπου, αν όμως το θες για να αποτελέσει την κύρια πηγή θέρμανσής σου τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα κλιματιστικό τύπου inverter, ώστε να έχουμε τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

  •  Ποια είναι η απαιτούμενη ισχύς του σε BTU/h (ή Watt)

 Τα 9.000 BTU καλύπτουν χώρο 20 τα.μ.

 Τα 12.000 BTU καλύπτουν χώρο 30 τ.μ.

 Τα 18.000 BTU καλύπτουν χώρο 40 τ.μ.

 Τα 24.000 BTU καλύπτουν χώρο 50 τ.μ.

  • Αν περιέχει οικολογικό ψυκτικό υγρό

Αυτό έχει σημασία προκειμένου το κλιματιστικό σου μηχάνημα να είναι eco-friendly και να μην παράγει επιβλαβείς για το περιβάλλον ρύπους.

  •  Αν διαθέτει αθόρυβη λειτουργία

To αν το κλιματιστικό σου έχει αθόρυβη λειτουργία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψην προ της αγοράς του, ιδίως αν προορίζεται για εγκατάσταση εντός μιας κρεβατοκάμαρας

  • Αν έχει πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς

Αν δηλαδή διαθέτει ενεργειακή ετικέτα με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε μηχανήματος με πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς ότι καλύπτει συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

  •  Aν διαθέτει σύγχρονο σύστημα φίλτρων αέρα

Τα κλιματιστικά περιέχουν φίλτρα τα οποία αφαιρούν από των αέρα του δωματίου τη σκόνη, τα βακτηρίδια και άλλα επιβλαβή για την υγεία στοιχεία. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικά για όλους όσους μένουν σε ένα σπίτι, αλλά κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή για τα μικρά παιδιά και για όσους πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Τα φίλτρα που υπάρχουν είναι τα εξής:
– Το βιολογικό, που εμποδίζει την εξάπλωση βλαβερών βακτηριδίων και συλλέγει αποτελεσματικά την σκόνη.
– Το Silver Ion, το οποίο είναι ένα φίλτρο με σωματίδια αργύρου που καταπολεμά πολύ αποτελεσματικά τα βακτήρια, και περιορίζει την δράση τους.
– Το Nano Filter,που απορροφά δυσάρεστες οσμές από τον αέρα και καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς.
– Το 3πλής δράσης που εξουδετερώνει το 95% των βλαβερών μικροοργανισμών μέσω των αντιοξειδωτικών ουσιών του.
– Το πολλαπλής δράσης που χάρη στην τεχνολογία φιλτραρίσματος που διαθέτει, καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια, τη μούχλα, τη γύρη, τον καπνό από τα τσιγάρα.
– Το Electrostatic Dedusting , το οποίο παγιδεύει σκόνη, αιθαλομίχλη, μικροσωματίδια, καταπολεμώντας τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προσκληθούν από σκόνες ή και τρίχες κατοικιδιών.

  • Αν διαθέτει οικονομική λειτουργία (ενεργειακή κλάση Α)

Τα κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α συμφέρουν καθώς καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα συγκριτικά με τα υπόλοιπα, ενώ παράλληλα έχουν καλύτερη απόδοση (συγκεκριμένα εκείνα που διαθέτουν το σύστημα inverter).

πηγή: thermasipress